OSMANİYE / MERKEZ - Çukurova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Kütüphaneler haftasında öğretmenlerimiz öğrencilerimiz ile kütüphanemizde kitap okudular, Mustafa SUNGUR öğretmenimiz öğrencilerimize kitap okumanın önemi hakkında seminer verdi, Kütüphaneler haftası münasebeti ile düzenlemiş olduğumuz kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz;

1.Ayşe ÇAKMAK

2.Medine AÇIK

3.Fatmanur KESKİN

Değerli öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Kütüphaneler haftası başladı, ilk etkinlik olarak okul panolarımız kitap okumayı teşvik edecek göresellerle donatıldı,

OKUMAK GÜZELDİR

Mrt

Asrın felaketinden sonra hasarsız  raporu alan okulumuzu açtık, şükürler olsun

Yaralarımızı beraber saracağız

Haz

Okul Rehber Öğretmenimiz İpek Güleryüz tarafından "Aile Çocuk Eğitimi" kapsamında   İnternet ve sosyal medya kullanımıyla ilgili beceriler (fırsatlar ve tehditler) semineri verildi. Sosyal medya kullanımın tüm dünyada hızla arttiği dünyada gençlerimiz sosyal medyayı çok aktif bir şekilde kullanıyorlar, ancak sosyal medya ortamı onların zannetttikleri kadar masum ve güvenli    bir ortam değil, bu yüzden interneti en faydalı şekilde nasıl kullanabileceklerini, faydalı ve eğitimlerine katkı sağlayacak siteler hakkında bilgi verildi.Öğrencilerimizin ilgi ile dinledikleri seminerde internet ortamında karşılabilecekleri tehlikelerden de bahsedildi. Kişisel bilgilerin korunması hakkında bilgi verildi.

Haz

"Aile ve çocuk Eğitimi Projesi kapsamında " Öğrenci velilerimize "Zorbalığı önlemek ve zorbalıkla mücadele etmek için aktif önlemler semineri" verildi. Seminere velilerimiz katıldı, yaşadıkları sorunları paylaştılar, çözüm önerileri örnekleme yapılarak anlatıldı. Seminerde velilerimize: "Çocuğunuzu dikkatlice dinleyin, duygularını anlamaya ve yansıtmaya çalışın: Zorbalığa maruz kalan çocuğunuz çok fazla utanmış ve kafası karışmış olabilir. Sohbet ederken, mutlaka dikkatlice dinleyin, duygularını anlayın ve o anki duygusu ne ise, bu duygularını çocuğunuza ayna olarak tutun." tavsiyesi verildi. Akran zorbalığı hakkında bilgi verilen seminerde "Akran zorbalığı; kurban ve zorba arasında güç dengesizliği bulunan ve tekrarlanan her türlü fiziksel ve psikolojik şiddet, agresif davranış gösterisi akran zorbalığı kategorisine girdiği, akran zorbalığı ve şiddetin benzer özellikler gösterse de ikisi birbirinden farklı şeyler olduğu ifade edildi Bir eylemin akran zorbalığı olarak görülmesi için yalnızca şiddet içermesi yeterli olmadığı "Güç dengesizliği" ve "tekrarlanması"  koşullarının da dikkat edilmesi gerektiği paylaşıldı.

Haz

"Aile Çocuk Eğitimi Programı"  kapsamında öğrencilerimize  okul rehber öğretmenimiz İpek GÜLERYÜZ tarafından  öfke kontrolü konulu seminer verildi.Öfkeyi kontrol etmenin amacı, insanın bu duygusunu saldırgan davranışlara dönüştürmeden, kendisine ve çevresine zarar vermeden doğru olarak ifade etme becerisini kazanabilmek olduğu ifade edildi.Seminerde ayrıca öğrencilerimize  tavsiyeler de verildi:

1.Öfkenin hangi düşünceyle arttığını ve azaldığını gözden geçirin.

2. Olumsuzluk ifade eden ve öfke uyandıran "Asla" ya da "Her zaman" gibi sözcükleri zihninizde yakalamaya çalışın. Bu sözcüklerle başlayan cümleler kurmak, öfkelendiğinizde haklı olduğunuzu düşünmenize yol açar.

3.Öfkenizin altında yatan gerçek düşünceyi bulmaya çalışın. O ortamdan bir süre uzaklaşıp, sakinleşmeye çalışın. Kendinizin ve karşınızdakinin öfkesinin kontrolden çıkmasına izin vermeyin.

4. Derin nefes alıp verme egzersizleri yapın.

Haz

Okul Rehber Öğretmenimiz İpek Güleryüz "Aile Çocuk Eğitim Programı" kapsamında velilerimize aile içi iletişim konulu seminer verdi. Velielerimiz aile içinde yaşadıkları sıkıntılardan örnekler verdi. Ergenlik döneminde meydana gelen sıkıntılar hakkında bilgi verildi, güvenli liman olan ailenin yapması gerekenler, ornek tutum ve davranışlar hakkında bilgi verildi. Çatışmayı yönetme, sen dili- ben dili  gibi iletişim taktiklerinden örneklerle seminerimiz tamamlandı. katılan velilerimize katılım sertifikaları okul Müdürümüz Havva POLAT tarafından sertifikları verildi. Seminer sonrası misafirlerimize  ikram yapıldı.

Haz

PİKTES Dil Sınavı okulumuzda başarıyla uygulandı.

May

Okul müdürümüz Havva  POLAT eğitim içeriğini ve uygulamalarını izlemek ve değerlendirmek, öğretim birlikteliğini sağlamak , öğretmenler arasında tecrübe ve deneyimlerin paylaşılmasını sağla amacıyla derslere girerek, ders denetimlerini tamamlamıştır.

May

4006 Tübitak Bilim Fuarı okulumuzda başarıyla gerçekleştirildi.

May

Çukurova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Anadolu Mektebi yazar okumaları programı öğrencileri tarafından düzenlenen Cengiz Aytmatov panelimiz başarıyla gerçekleşti.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 103. yılı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.

May

Sıfır atık projesi kapsamında yapılan yarışmayı sınıfımız 12-F öğrencileri kazanmıştır. Başarılarından dolayı 12-F sınıfını tebrik ederiz...

May

7.Geleneksel Kariyer Günleri etkinliğimiz gerçekleştirildi. 25-29 Nisa'n haftası düzenlenen kariyer günlerinde çeşitli meslek elemanları okulumuza gelerek 11 ve 12. Sınıf öğrencilerimize meslek tanıtımı yaparak, öğrencilerimizin sorularını cevaplamıştır.