OSMANİYE / MERKEZ - Çukurova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Okulumuzun en temiz sınıfı 12-D oldu.

Mrt

Din ogretimi genel müdürlüğü eğitim işleri daire başkanı İhsan Erkul okulumuzu ziyaret etti, okulumuz hakkında bilgi alan ve okulumuzun sorunları ile yakından ilgilenen daire başakanımıza ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz

Mrt

AFAD kulübüne AFAD gönüllülük çalışmaları AFAD yetkilileri tarafından afat kulubü öğrencilerimize anlatıldı.Gönüllü olmanın önemi üzerinde duruldu, 15 yaşından t,abren cinsiyet ve yaş sınırı gözetmeksizin herkesin yaşanabilecek doğal afetler için hazırlık yapmasının önemi anlatıldı.

ÇANAKKALE

Çanakkale geçilmez dediler, geçilmedi!
Analar ağladı, oğullar savaştı.
Ne olursa olsun dediler, cepheye gittiler;
Analar ağladı, oğullar savaştı.
Kürdü,Türk'ü lazı çerkezi,
Kimi harbiyeli, kimi liseli.
Ağası da var, çiftçiside,
La İlahe İllallah! diyerek savaştı hepsi,

En sonunda kazandılar bu büyük zaferi!

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan millî gündür. I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı bu özel gün, her sene kutlanmaktadır. Başta Çanakkale olmak üzere tüm Türkiye'de resmî makamlarca çeşitli programlarla kutlanmakta ve şehit olan Türk askerleri anılmaktadır. Okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan programda bu vatan canlarını feda eden binlerce şehidimiz anıldı,  yerel bir rayomuzun düzenlediği " 253 Bin Şehide 253 Bin Yasin" kampanyasına katılan okulumuz öğrencileri 2700 adet Yasini şerif şehitlerimiz için okudu.

Mrt

Okul Rehber Öğretmenimiz 11. sınıflara YKS sistemini, TYT  ve AYT sınavlarının içeriklerini açıklayıcı seminer verdi.Öğrencilerimizin ilgi ile dinledikleri seminer sonrasında merak ettikleri soruları sordular, sınav heyecanını hisseden ve çalışma programı isteyen öğrencilerimiz ile özel görüşme yapılmasına karar verildi.

Mrt

"Okula her şey yapabilirsiniz  ama okulun kitaplığı yoksa  hiçbir şey yapmamış olursunuz."J. Ferry

Okulumuz Din Öğretimi Genel Müdrülüğümüzün ÖKUYORUM projesine katıldı. okul takımlarımız kuruldu, proje danışman öğretmenimiz Aynur TAŞDELEN tarafından rehberilk edilen öğrencilerimiz buldukları her ortamda, okulumuzun okuma köşelerinde kitaplarını okuyor, kitaplarını yorunmluyorlar .Çünkü bir Çin atasözünde denildiği gibi;

"Kitapsız büyüyen çocuk  susuz büyüyen ağaca benzer."

Mrt

Okulumuzda din öğertimi genel müdürlüğü mesleki uygulama çerçevesinde; kuran-ı kerim, hitabet ve mesleki uygulama dersi kapsamında öğrencilerimiz vaizlik ve kuran kursu öğreticiliği uygulamaları meslek dersleri öğretmenlerimiz tarafından Osmaniye bulunan kuran kurslarında uygulandı.

Mrt

11 ve 12. sınıf kazanım değerlendirme sınavımızı başarıyla gerçekleştirdik.

Mrt

2021-2022 eğitim-öğretim yılı Çukurova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi eş zamanlı deprem tatbikatı 4 mart cuma günü başarıyla uygulanmıştır.

Şbt

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı 28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla okulumuzda yapılan deprem ve yangın tatbikatı başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi 2018 mezunumuz Esmahan Kocagürbüz 12. Sınıflarımızla bir araya gelerek onlara sınav kaygısı, üniversite hayatı ve motivasyon konulu söyleşi yaptı.

Şbt

Pandemi sonrasında karşılaşılan zorluklar, akademik başarı, öğrencilere verilecek değerler eğitimi, devamsızlıkları azaltma yolları, veli işbirliğini arttırmak için yapılacak iş ve işlemler üzerine öğretmenlerimiz  ve okul idaremiz istişare toplantısı gerçekleştirdi. Sorunların tespiti sonrasında çözüm önerileri ve alınacak tedbirler, yapılacak kararlar netlestirildi.

Şbt

Öğrencilerimiz "Kurumuş dallardan pembe beyaz çiçekler açıyorsa ümitsizliğe gerek yok demektir." düşüncesi ile baharı bahçemize rengarenk getirmek için çiçekler ektiler... Çiçek okulumuzun çiçek öğrencileri, çevrelerini güzelleştirmek için okul bahçemize çiçekler ekerken;  "Avuçlarımıza dökülsün bahar, yüreklerimiz inşirah bulsun." dediler

Şbt

İlimizde Anadolu Mektebi yazar okumaları başladığı günden itibaren okulumuzda da uygulanmaktadır. 9.sınıflarda projeye dahil olan öğrencilerimiz Mustafa Kutlu' nun tüm kitaplarını okudular. Bugün okulumuzda okul  panelini gerçekleştirdiler. Proje yürütücümüz Hanife Coskun'u projeye katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Panelimize katılan İl Mili Egitim Müdür Yardımcımız Basri Doğan beyfendiye ve paneli izlemeye gelen okullarımıza teşekkür ediyoruz.