OSMANİYE / MERKEZ - Çukurova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ara

Okulumuz BT Rehber Öğretmeni Cevdet Solak, öğretmenlerimize E-okul, Mebbsi, EBA uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Katılımlarından dolayı bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz...

Ara

Okulumuzda üniversite sınavına hazırlanan 12.sınıflarımızla İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Otopsi Yardımcılığı mezunu Şükran DEMİR (2019 mezunumuz) biraraya geldi. Üniversiteye hazırlık süreci, yaşanan zorluklar ve tercih konusunda hoş bir söyleşi yapıldı. Mezun öğrencimize katılıp tecrübelerini paylaştığı için teşekkür eder, kariyer yolunda başarılar dileriz.

Ekm

Âlemlerin Efendisi'ne bağlılığımızı, hürmet ve muhabbetlerimizi ifade eden programlara bütün öğrencilerimiz büyük heyecan ve coşku ile katılım sağlamışlardır. Programlar Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlanmış, salavat-ı şerifler, şiirler, koro, oratoryo ve dualarla sona ermiştir.

Ekm

Mevlid-i Nebi Haftası münasebeti ile okulumuz 10-A ve 10-B sınıfı öğrencileri tarafından yapılan program, okulumuzun konferans salonunda düzenlenmiştir

Okulumuz sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz:

Facebooku takip etmek için;

İnstagramdan atkip etmek için;

Youtube kanalımızı takip etmek için;

Yeryüzündeki bütün emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun...

Şbt

Kick boks'a ilgim İlkokul 3. sınıfta başladı. Bu spora ilgi duymamdaki öncü isimler öncelikle dayım Hacı Demir ve babamdır. Sonrasında yardım ve desteklerini esirgemeyen antrenörüm Kenan Karık gelir. Aslında, ilk üç sene bu sporu yapmaktan çekindim; ama sonra köyden şehir merkezine ulaşım sıkıntısı olmasına rağmen  antrenmanlarımı aksatmamaya çalıştım ve hedefimi hep yüksek tuttum. Bu aşamada pek çok maddi sıkıntı yaşadığım için birkaç maça da katılamadım; fakat yine de pes etmedim. Daha sonra 6. sınıfta Adana'da yapılan Türkiye Okullar Arası Yıldızlar Kick Boks Şampiyonasından sonra bu spora büyük bir tutkuyla bağlanmaya başladım. Bir yıl boyunca sıkı bir çalışma yaparak 8. sınıfta Isparta'da yapılan Türkiye Okullar Arası Yıldızlar Kick Boks Şampiyonası'nı üçüncülük derecesiyle tamamladım. Ardından yine Antalya'da Uluslararası Open Kick Boks Şampiyonası'nda üçüncülük derecesi aldım. İlk Türkiye Liseler Arası Kick Boks birinciliğini de 05.03.2019 tarihinde şuanki okulum Çukurova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi adına katılarak aldım. Daha sonra yine Antalya Türkish Open Kick Boks Şampiyonası'nda ikincilik ve Türkiye Liseler Arası Kick Boks Şampiyonası'nda +70 kiloda birincilik dereceleri aldım. Bu sporda Türkiye A Milli sporcusu olana kadar çalışmalarıma devam etmek ve günün birinde Türkiye'yi temsil etmek istiyorum. Bu süreçte bana yardımcı olan bütün öğretmenlerime ve destekçilerime gönülden teşekkür ederim.

Şbt

Anadolu Mektebi yazar okumaları projesi kapsamında Cengiz Dağcı okumalarını tamamlayan öğrencilerimiz okul panellerini gerçekleştirdiler. Milli Eğitim Müdürümüze ve bütün okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşkkür ederiz.

Şbt

Güçlü Kadın Güçlü Aile ve Güçlü Toplum projesi kapsamında ilimiz valisi Ömer Faruk Coşkun'un eşleri Sevilay Coşkun'un başkanlığında alanında uzman kişiler tarafından oluşturulan çalışma grubunca "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Anne-Bebek Ölümleri ve Kadın Sağlığı, Aile İçi İletişim, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerin Önlenmesi, Toplumsal Cinsiyet Rolleri ve Öfke Kontrolü, Çocuk Gelişimi ve Okul-Çocuk-Aile İlişkisi, Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Emniyetin Rolü" konularında 14.02.2020 tarihinde saat 10:00'da Osmaniye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci velileri ve mahalle sakinlerine yönelik Osmaniye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda bilinçlendirme ve farkındalık arttırma toplantısı yapıldı.

Ock

Rehberlik Servisi tarafından öğrencilerimizin başarısızlık, devamsızlık nedenlerini görüşmek amacıyla velilerimiz okula davet edildi ve bilgi paylaşımında bulunuldu.

Ock

Gökkubenin altında yatar, alkan içinde

ey yolcu, şu topraklar için can veren erler.

hakkın bu veli kulları taş türbeye girmez;

gufrana bürünmüş, yalınız fatiha bekler.

Mehmet Akif Ersoy

Osmaniyemizin kurtuluşu olan 7 Ocakta şehitlerimizi unutmadık ve şehitlerimizi ziyaret ettik. Vatanı için gözünü kırpmadan kanını veren bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ock

Geleneklerimiz, göreneklerimiz ve bütün sosyal,kültürel, etik değerlerimizi unutmamak ve hep yaşatmak adına bu ayın değeri olan "Aile ve Toplum" konulu tiyatromuzu 10-B sınıfı öğrencilerimizle gerçekleştirdik.